Korjausompelu


Korjausompelu: uutta eloa vaatteille!

Korjausompelu on ympäristöystävällinen ja kestävä vaihtoehto uusien vaatteiden hankkimiselle. Sen avulla voit pidentää lempivaatteidesi käyttöikää sekä muokata vaatteita paremmin istuviksi ja oman tyylisi mukaisiksi.

Esimerkkejä korjaustöistä:

Reikien ja repeämien paikkaus. Sauman repeämä, kyynärpää puhki, reikä untuvatakissa, farkkujen haarat kuluneet tai hihansuut rispaantuneet. Tuo vaate ompelimoon näytille, niin kerron parhaat mahdolliset paikkaustavat ja voin halutessasi ottaa työn heti korjaukseen.

Vetoketjujen vaihtaminen. Takin vetoketju ei kulje, sulkeudu tai on jumissa. Yleensä riittää, että vaihdetaan vain vetoketjun vedin (kelkka). Rikkinäiset vetoketjut vaihdetaan uusiin. Lyhyet vetoketjut vaihdetaan kokonaan uusiin esimerkiksi farkuissa, hameissa ja housuissa. Mekon piilovetoketjuun voi vaihtaa myös pelkän vetimen.

Lahkeiden, hihojen ja helmojen lyhentäminen ja pidentäminen. Yleensä hihoja ja lahkeita lyhennetään, mutta niitä voi myös pidentää yleensä 1-3 cm, riippuen siitä, kuinka paljon käännösvaraa on nurjalla puolella. Suoralinjaisia hameita ja mekkoja voi myös pidentää. Voit tuoda mekon tai hameen näytille ompelimoon, ja me autamme sinua tarvittavan kankaan mitan ja materiaalin hankinnassa.

Päästö ja kaventaminen. Teollisissa vaatteissa miesten puvunhousuissa on suurimmat varat päästöön. Vyötäröä voi yleensä muuttaa noin 6 cm suuntaansa. Mekoissa päästetään sivusaumoista tai muotolaskoksista. Hameen vyötärölle pitää tehdä jatkopala ja päästää saumoista, jos siihen halutaan lisää tilaa. Naisten vaatteissa korjataan yleensä lantion seutua. Jos vaatteesta halutaan tyköistuvampi, selkään tehdään yleensä muotolaskokset.

Neuleen korjaus Neuleen reiät korjataan joko koneella sisään ottaen tai käsin parsien. Rispaantuneen helman tai hihansuut voi kääntää joustavalla peitettikki -ompeleella. Kyynärpäihin voi laittaa mokkapaikat

Napin ompelu tämä on hyvin yleinen ompelimoon tuotu työ. Olisi hyvä, jos nappi olisi vielä tallessa, mutta ompelimosta löytyy kyllä yksittäisiä nappeja, joista voimme etsiä sopivan. Jos tarvitset useamman napin ompelua, on hyvä hankkia napit valmiiksi. Nappeja myy esimerkiksi Nappitalo Helsingissä.

Alla kuvia joistain korjaus ja muutos töistä. Lisää kuvia instagramissa.