Juhla- ja hääpukujen korjausompelu

Ompelimostani saat ammattitaitoisen mallinmuutos- ja korjauspalvelun juhla- tai hääpuvullesi. 

Usein hää- ja juhlapuvut vaativat korjausompelua istuakseen täydellisesti, koska jokainen meistä on yksilöllinen. Vähintään helman kanssa tulee yleensä ongelmia. Hyvä helman pituus on noin 1-2cm maasta, jotta puvulla olisi helppo liikkua, mutta puku näyttää silti täyspitkältä. Helma voidaan myös lyhentää edestä lyhyemmäksi ja jättää sivuilta ja takaa täyspitkäksi. Vanhojentassipuvuissa hyvä helman pituus on yleesä 2-4cm maasta.

Lisää tietoa helmoista löydät sivulta Juhlapukujen helman lyhennys.

Ajoissa liikenteessä

Varsinkin hääpuvun muokkauksen kanssa on hyvä olla ajoissa liikenteessä, suosittuina aikoina jopa kuukausia ennen. Voit varata ajan ja tulla näyttämään pukua hinta-arvion saadaksesi jo hyvissä ajoin ja korjauttaa puvun vasta lähempänä juhlapäivää.

Varaathan hää- sekä juhlapukujen korjauksiin hyvin aikaa. Isot korjaukset ja mallinmuutokset saattavat vaatia kahdesta kolmeen sovituskertaa eli noin 3-6 viikkoa tai suosituimpina aikoina jopa pidempään, koska aina sopivia aikoja ei löydy heti kalenterista.

Teen mahdollisuuksieni mukaan myös kiirekorjauksia, mutta jo asiakaan oman mielenrauhan takia varsinkaan hääpuvun korjausta ei kannata jättää viimeisille viikoille.

Sovitukseen mukaan

Otathan sovitukseen mukaan ne kengät ja rintaliivit, joita aiot pitää juhlapäivänäkin. Korjaukset tehdään näille koroille ja muodoille istuvaksi. Eri liiveillä istuvuus saattaa olla aivan erilainen, joten noutosovituksessa sinulla tulisi olla samat alusvaatteet ja kengät, jotka olivat korjaussovituksessa. Jos haluat käyttää puvun alla alushametta ota se myös mukaan jo ensimmäiseen sovitukseen. Vanne ja tyllihameet nostavat aina helmaa ylöspäin.

Sovithan erikseen omien asuteiden sovittelusta mitkä eivät liity korjauksiin. Korjaushintaan ei esim. kuulu korujen ja eri alusvaatteiden sovittelu.

Hinta

Valitettavasti en voi aina antaa tarkkaa hinta-arviota puhelimitse tai sähköpostitse. Korjaushintaan vaikuttaa moni asia, jotka näen vasta sovituksessa ja puvun rakenteet nähtyäni. Voit varata ajan 15 minuutin ilmaiseen konsultointiin.  Näin saat muutos/korjaustöille hinta-arvion ja voit tehdä päätöksesi puvun korjauttamisesta.

Tässä muutamia suuntaa-antavia hintoja hääpuvuille:

  • Kavennus sivusaumoista yleensä 40-150€
  • Kavennus vetoketjusaumasta yleensä 80-150€
  • Vetoketjun muutos nyöritykseksi: alkaen 200€ + materiaalit 40€
  • Hääpukujen helmat yleensä 120-300€. Pitsihelma puvut yleensä 150-300€

Hinta-arvio:

Sähköpostitse: Laitathan vähintään kaksi kuvaa koko puvusta edestä ja takaa, mielellään sinun päälläsi. Tietoja mitä pitäisi korjata. Esim helman lyhennys, helmassa on kolme kerrosta. Laahus jätetään. Mitä enemmän tietoa ja kuvia sitä pareman hinta-arvion saat. Esim helman lyhennyksessä on hyvä ottaa kuvat helma kerroksista nurjalta puolelta. Pitsi- / helmi- / paljettipuvissa on hyvä ottaa kuva läheltä korjattavasta kohdasta

Ompelimossa: Voit varata myös ajan 15min ilmaiseen hinta-arvioon jolloin käydään vähän läpi mitä korjattaisiin ja millaisella aikataululla työ tehtäisiin. Huomaathan ettei hinta-arvio sisällä sovitusta. Sovituksellinen hinta-arvio / konsultaatio on 30€ jos puku ei jää heti korjaukseen.

Katso myös:

Juhlapukujen helmanlyhennys

Ajanvaraus juhlapuvuille